Rotamhikaye.com

Hidiv Kasrı » Nerede, Nasıl Gidilir ve En İyi 10 Bilgi

Hidiv Kasrı yazımız içerisinde; “Hidiv Kasrı nerede?”, “Hidiv Kasrı nasıl gidilir?” ve “Hıdıv Kasrı tarihi” hakkında birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı, İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Çubuklu mahallesinde, Osmanlı İmparatorluğu’nun son Mısır valisi Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırmış olduğu görkemli kasrıdır.

Hıdıv Kasrı içerisinde yürüyüş parkurları, şelale, kahvaltı yeri ve oturma alanları bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında doğanın ve İstanbul boğazının keyfini birlikte yaşamak isteyen vatandaşlar tarafından sıkça ziyaret edilmektedir.

Beltur tarafından işletilen Hidiv Kasrı’nın adını eşsiz yemekleri, kahvaltı seçenekleri ve düğün faaliyetleri ile sıkça duymaktayız. Özellikle kasrın orta alanında yer alan açık alanda birçok kültürel etkinlik gerçekleştirilmektedir.


Hidiv Kasrı Tarihi

Hidiv Kasrı, 1907 yılında Osmanlı’nın son Mısır valisi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırılmıştır. Dönemin mimarisine uygun olarak yaptırılan Hıdıv Kasrı’nda art nouveau tarzı benimsenmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu zamanında Hidivlik makamı, Mısır valililerine verilen bir unvandır. Abbas Hilmi Paşa’da genç yaşına rağmen Mısır valisi görevine getirilmiş ve Mısır’daki İngiliz nüfusunu kırma görevini üstlenmiştir. Aldığı bu sorumluluğu yerine getirebilme ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan daha fazla destek alabilmek için uzun süre İstanbul’da kalması gerekiyordu. Bunun üzerine Abbas Hilmi Paşa şu anda Hıdıv Kasrı’nın bulunduğu arazi üzerinde iki ahşap yalı satın aldı. Yalıların etrafında bulunan araziyi ve 270 dönümlük bahçe alanı da satın aldıktan sonra eski olan iki ahşap yalıyı da yıktırdı. Ardından 1907 yılında İtalyan mimar Delfo Seminati’ye görkemli bir kasır ve üzerine İstanbul Boğazı’nı gören bir kule inşa ettirdi. İngilizlerin Mısır’ı işgal etmesinin ardından Abbas Hilmi Paşa İsviçre’ye yerleşmiştir. Paşanın ailesi uzun yıllar Hıdiv Kasrı’nda yaşamaya devam etmiştir.

Aslında Hıdiv Kasrı’nın tarihi daha basit ve anlaşılır bir şekilde özetleyecek olursak;

  1. Hıdiv Kasrı’nın bulunduğu arazide yer alan iki ahşap yalı 1903 yılında Abbas Hilmi Paşa tarafından satın alınmıştır.
  2. 1907 yılında iki ahşap yalıyı yıktıran Abbas Hilmi Paşa, arazi üzerine görkemli bir kasır inşa ettirmiştir.
  3. 1937 yılına kadar Hıdiv Kasrı’nı Abbas Hilmi Paşa’nın ailesi kullandı. Aynı yıl Hıdıv Kasrı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne satıldı.
  4. 1984 yılına kadar bakımsız bırakılan Hıdiv Kasrı’nı Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu adına Çelik GÜLERSOY restore ettirmiştir.
  5. 1984 yılında gerçekleştirilen restorasyon sonrası kısa bir süre otel olarak hizmet vermiştir.
  6. 1994-1996 yılları arasında yeniden restorasyon edilmiştir. Restorasyon sonrası Hıdiv Kasrı’nın işletmeciliğini İBB bünyesinde yer alan Beltur üstlenmiştir.
  7. Günümüzde Beltur tarafından işletilen Hıdiv Kasrı, lokanta ve sosyal tesis olarak hizmet vermektedir. Ayrıca düğün vb. organizasyonlarda gerçekleştirilmektedir.

Hıdiv Kasrı art nouveau mimari yapısı ile günümüzde ihtişamını hala korumaktadır.


Hidiv Kasrı Düğün

İstanbul’da tarihe tanıklık etmiş birçok eski yalı ve belediyeye ait alanlarda düğün organizasyonları gerçekleştirilmektedir. Zamanında tarihi olaylara şahitlik eden bu yapılar günümüzde çiftlerin en güzel zamanlarına ortak olmaktadırlar.

Hidiv Kasrı’nda düğün, nişan ve davet gibi organizasyonlar gerçekleştirilmektedir. Tabi Hidiv Kasrı’nda düğün yapmak istiyorsanız kesenin ağzını biraz da açmanız gerekecektir. Normal bir düğün salonu ya da açık hava düğün salonları ile karıştırmamanızı ve beklentinizi bu doğrultuda oluşturmanızı tavsiye ediyorum.

Hıdiv Kasrı Düğün Kapasitesi: 750-1000 Kişi

Hıdiv Kasrı Düğün Menüsü: Minimum Yemekli Fiyatı 100-150 TL arasında değişmektedir.

Hıdiv Kasrı Düğün Otopark Araç Kapasitesi: 100-150 araç

Hidiv Kasrı Düğün Paketlerine Dahil Olan Hizmetler:

Hıdiv Kasrı Düğün Paketlerine Dahil Olmayan Hizmetler:

Hıdiv Kasrı Düğün Servisi Son Saati: 23:00’dır.

Hıdiv Kasrı Düğün Müziği Son Çalma Saati: 24:00’dır.

Hıdıv Kasrı’nda eğer düğün yapmak istiyorsanız havai fişek ve benzeri patlayıcıların kullanılması yasaktır.

Hıdıv Kasrı Diğer Organizasyon Hizmetleri:


Hidiv Kasrı Kahvaltı

Hidiv Kasrı’nda kahvaltı yapmak isteyenler serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltı olarak iki farklı alternatif bulunmaktadır.

Hidiv Kasrı Serpme Kahvaltı: Petek bal, taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, kayısılı danısh, sigara böreği, çay

Hidiv Kasrı Serpme Kahvaltı Fiyatı: Kişi başı 38 TL’dir.

Hıdiv Kasrı Serpme Kahvaltı Servis Saatleri: 09.30 ila 13.00 saatleri arasındadır.

Hidiv Kasrı Açık Büfe Kahvaltı: Kişi başı ücreti 48 TL’dir.

Hıdiv Kasrı Açık Büfe Kahvaltı Saatleri: Cumartesi ve Pazar günleri 09.30 ila 13.30 saatleri arasındadır.

Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında hükûmet yetkilileri tarafından “açık büfe kahvaltı” seçenekleri şu an için birçok işletmede kaldırılmıştır. Hıdiv Kasrı’nda açık büfe kahvaltı öncesi mutlaka yetkililer ile görüşüp son durumu öğrenmenizde fayda vardır.


Hidiv Kasrı Restoran

Hıdiv Kasrı restoran işletmesi İBB bünyesinde yer alan Beltur firmasına aittir. 1996 yılından bu yana işletmeyi kusursuz bir hizmet anlayışıyla sürdüren Beltur birçok farklı lezzet seçeneklerini müşterilerine sunmaktadır.

Hidiv Kasrı Restoran Fiyatları 2020


Hidiv Kasrı Giriş Ücreti

Yeşili, denizi ve tarihi birlikte kucaklayabileceğiniz harika bir yer olan Hidiv Kasrı 2020 giriş ücretleri aşağıda yer almaktadır.


Hidiv Kasrı Giriş Saatleri

Hidiv Kasrı 2020 giriş saatleri 08.30 ve 23.00 saatleri arasındadır. Bu saatler arasında kasır içerisinde özgürce dolaşabilirsiniz. Ancak Hıdiv Kasrı şelale yolu üzerinde askeri alana doğru inen bir yol bulunmaktadır. Bu yola girmeniz kesinlikle yasaktır. Kasrı içerisinde dolaşırken bu alana dikkat etmenizi öneriyorum.


Hidiv Kasrı Nerede

Hıdiv Kasrı, İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Çubuklu mahallesinde yer almaktadır. 1907 yılında son Mısır valisi Abbas Hilmi Paşa tarafından inşa ettirilen kasır günümüzde ihtişamıyla İstanbul Boğazı’nı selamlamaya devam etmektedir.


Hidiv Kasrı Nasıl Gidilir?

Hidiv Kasrı’na ulaşım için otobüs, özel araç, minibüs ve vapur gibi seçenekleriniz bulunmaktadır.

Hidiv Kasrı’na otobüs ile nasıl gidilir?

15E Tekke Mevkii – Üsküdar: Üsküdar’dan Beykoz yönüne doğru hareket eden otobüs 36 durak sonra Hidiv Kasrı durağına ulaşım sağlamaktadır. Yolculuğunuz ortalama 35 dakika sürmektedir.

11H Ortaçeşme – Ümraniye: Ümraniye’den Beykoz yönüne doğru hareket eden otobüs 51 durak sonra Hidrografi Dairesi Başkanlığı durağına ulaşım sağlamaktadır. Yolculuğunuz ortalama 50 dakika sürmektedir. Duraktan indikten sonra Hıdıv Kasrı için 5 dakikalık bir yürüme mesafeniz bulunmaktadır.

15 Beykoz – Üsküdar: Üsküdar’dan Beykoz yönüne doğru hareket eden otobüs 26 durak sonra Hidrografi Dairesi Başkanlığı durağına ulaşım sağlamaktadır. Yolculuğunuz ortalama 30 dakika sürmektedir. Duraktan indikten sonra Hıdıv Kasrı için 5 dakikalık bir yürüme mesafeniz bulunmaktadır.

15F Kadıköy – Beykoz: Kadıköy’den Beykoz yönüne doğru hareket eden otobüs 36 durak sonra Hidrografi Dairesi Başkanlığı durağına ulaşım sağlamaktadır. Yolculuğunuz ortalama 40 dakika sürmektedir. Duraktan indikten sonra Hıdıv Kasrı için 5 dakikalık bir yürüme mesafeniz bulunmaktadır.

15P Soğuksu Mahallesi – Üsküdar: Üsküdar’dan Beykoz yönüne doğru hareket eden otobüs 26 durak sonra Hidrografi Dairesi Başkanlığı durağına ulaşım sağlamaktadır. Yolculuğunuz ortalama 30 dakika sürmektedir. Duraktan indikten sonra Hıdıv Kasrı için 5 dakikalık bir yürüme mesafeniz bulunmaktadır.

121A Beykoz – Mecidiyeköy: Mecidiyeköy’den Beykoz yönüne doğru hareket eden otobüs 17 durak sonra Hidrografi Dairesi Başkanlığı durağına ulaşım sağlamaktadır. Yolculuğunuz ortalama 25 dakika sürmektedir. Duraktan indikten sonra Hıdıv Kasrı için 5 dakikalık bir yürüme mesafeniz bulunmaktadır.

15BK Dereseki / Beykoz – Kadıköy: Kadıköy’den Beykoz yönüne doğru hareket eden otobüs 31 durak sonra Kireç Ocağı durağına ulaşım sağlamaktadır. Yolculuğunuz ortalama 35 dakika sürmektedir. Duraktan indikten sonra Hıdıv Kasrı için 10 dakikalık bir yürüme mesafeniz bulunmaktadır.

Hıdiv Kasrı’na otobüs ile ulaşım için daha birçok otobüs alternatifi bulunmaktadır. Daha fazla seçeneğe ulaşabilmek adına İETT resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Durak arama kısımlarına “Kireç Ocağı, Hidrografi Dairesi Başkanlığı ve Hidiv Kasrı” durak isimlerini yazarak bu duraklardan geçen otobüsleri inceleyebilirsiniz.

Hidiv Kasrı’na özel araç ile nasıl gidilir?

Şahsi aracınız ile ulaşım sağlamak için birkaç farklı alternatif bulunmaktadır. Sizlere önerim kesinlikle navigasyon kullanmanız yönünde olacaktır. Aksi takdirde yolları karıştırabilir, trafiğe kalabilir ve en önemlisi Hıdıv Kasrı’nın konumu kolay olmasına rağmen bulmakta zorlanabilirsiniz. Navigasyon için Yandex Navigasyon ve Google Haritaları kullanabilirsiniz.

Hidiv Kasrı’na dolmuş ve minibüs ile nasıl gidilir?

Hıdiv Kasrı’na dolmuş ve minibüs ile ulaşım sağlamak için Beykoz – Üsküdar arası sefer yapan hatları kullanabilirsiniz. Sahil tarafında indikten sonra 5-10 dakikalık bir yürüme sonrası Hıdiv Kasrı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hidiv Kasrı’na vapur ile nasıl gidilir?

Hıdiv Kasrı’na vapur ile ulaşım sağlamak için Çubuklu iskelesini kullanmanız gerekmektedir. Çubuklu iskelesinden yürüyerek Hıdiv Kasrı’na 10-15 dakika, özel aracınız ile yol 5 dakika sürmektedir. Çubuklu iskelesinden arabalı vapur seferleri yapılmaktadır.


Hidiv Kasrı Gezilecek Yerler

188.651 m²lik bir alana yayılan Hidiv Korusu’nda gezilecek birçok alan bulunmaktadır. Doğayı ve huzuru doyasıya yaşayabileceğiniz Hıdıv Kasrı içerisinde çocuk oyun alanları, spor alanları, süs havuzu ve seyir terası da bulunmaktadır. İnsanlar tarafından en çok ziyaret edilen iki nokta ise şelale ve Beltur restoranıdır.

Hidiv Kasrı Şelale

Hıdiv Kasrı içerisinde yer alan şelale insanların yoğunluklu olarak ziyaret ettiği bölgelerin en başında gelmektedir. Özellikle fotoğraf çektirmek isteyen insanlar hafta sonları çok ciddi bir kalabalık oluşturabiliyorlar.

Hıdiv Kasrı Beltur

Uzun yıllardır Hıdiv Kasrı’nın işletmesini İBB bünyesinde yer alan Beltur şirketi gerçekleştirmektedir. Beltur tarafından işletilen restoranda harika sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri hazırlanmaktadır. Ben Hıdiv Kasrı’nı ziyaret ettiğimde mantı yemeğini tatmıştım. Gerçekten çok leziz ve harikaydı, tavsiye ediyorum.


Hidiv Kasrı Sıkça Sorulan Sorular

Hidiv Kasrı açık mı?

Hidiv Kasrı 01.06.2020 itibariyle kapılarını tekrardan ziyaretçilerine açmıştır. Sabah 08.30 ile Akşam 23.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Hidiv Kasrı’nda düğün yapılır mı?

Hıdiv Kasrı içinde düğün organizasyonları gerçekleştirilmektedir. Düğün, kına, nişan gibi organizasyonlar için yetkililer ile irtibata geçebilirsiniz.

Hıdiv Kasrı bahçe market alışveriş yapılır mı?

Hıdıv Kasrı bahçe market içerisinde birbirinden güzel çiçek ve saksıları satın alabilirsiniz.

Hidiv Kasrı giriş ücretli mi?

Hıdiv Kasrı yayalar için ücretsizdir. Araçlar için 10 TL’lik otopark ücreti bulunmaktadır.

Üsküdar’dan Hıdiv Kasrına nasıl gidilir?

Üsküdar’dan Hıdiv Kasrı’na ulaşım sağlamak için 15, 15E, 15P otobüslerini kullanarak Hidrografi Dairesi Başkanlığı durağında inmeniz gerekmektedir. Duraktan indikten sonra Hıdıv Kasrı için 5 dakikalık bir yürüme mesafeniz bulunmaktadır.

Hıdiv Kasrı kim tarafından yapılmıştır?

Hıdiv Kasrı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son Mısır valisi Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında İtalyan Mimar Delfo Seminati’ye yaptırılmıştır.

Hıdiv Kasrı yürüyüş parkuru kaç metredir?

Hıdiv Kasrı Korusu içerisinde 1.650 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru bulunmaktadır.

Hidiv Kasrı düğün ücreti ne kadar?

Hidiv Kasrı düğün ücreti 100 TL ile 150 TL arasında değişiklik göstermektedir. Sezon fiyatları için Hıdiv Kasrı yetkilileri ile görüşmeniz  gerekmektedir.


Hıdiv Kasrı aileniz ve sevdiklerinizle birlikte hafta sonları güzel zaman geçirebileceğiniz harika bir atmosfere sahiptir. Eğer Hıdiv Kasrı planı yapmayı düşünüyorsanız İstanbul’un yeni balkonu Nakkaştepe Millet Bahçesini de planlarınız arasına almanızı öneriyorum. Nakkaştepe Millet Parkı hakkında ayrıntılı bilgi almak için Nakkaştepe Millet Bahçesi yazımı okuyabilirsiniz.

Yazı Özeti
Konu
Hidiv Kasrı » Nerede, Nasıl Gidilir ve En İyi 10 Bilgi
Açıklama
Hidiv Kasrı yazımız içerisinde; "Hidiv Kasrı Nerede?", "Hidiv Kasrı nasıl gidilir?" ve "Hidiv Kasrı tarihi" hakkında birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz. 
Yazar
Yayıncı Adı
Rotamhikaye