Rotamhikaye.com

Blog Sayfası Nasıl Açılır? » Sıfırdan İleri Seviye Blog Sayfası Kurma

Blog Sayfası Nasıl Açılır? » Sıfırdan İleri Seviye Blog Sayfası Açmanın Yolları

Blog sayfası nasıl açılır konulu içeriğimizde ücretsiz blog sayfası kurma, blog sayfası açarken dikkat edilmesi gerekenler ve blog sayfası kurulumu sırasında ihtiyacımız olan hizmetlerin açıklamalarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Eğer sizlerde blog sitesi kurmak istiyor ve yazılarınızı okuyucularınız ile buluşturmak istiyorsanız aşağıda açıklamaları bulunan konu başlıkları sıkı bir şekilde okumanız gerekmektedir. Bu arada unutmadan hatırlatmakta fayda var ki; doğru kurgulanmış bir blog sayfası açtıktan sonra Google reklamlarından para kazanabilir ve kendinize ek bir gelir kaynağı sağlayabilirsiniz.

Blog Sayfası Nasıl Açılır İle İlgili Konu Başlıkları

  1. Blog Nedir?
  2. Blog Sayfası açmanın faydaları nelerdir?
  3. Blog Sayfası açmanın maliyeti ne kadardır?
  4. Blog sayfası nasıl açılır?
  5. Ücretsiz blog sayfası nasıl açılır?
  6. Blog sayfası açmak için gerekli olan hizmetler nelerdir?
  7. Blog sayfasına reklam alarak para nasıl kazanılır?
  8. Blog Sayfası açmak isteyen insanlar için öneriler nelerdir?
  9. Blog Sayfası açtıktan sonra sayfamı nasıl büyütebilirim?

1. Blog Nedir?

Blog, kişilerin kendi istedikleri anlatım tarzında ve dilinde, hiçbir teknik bilgi gerektirmeden, istedikleri konuda internet ortamında yazdıkları yazıların bulunduğu alana verilen genel isimdir.  İngilizcedeki “weB” ve “Log” kelimelerinin birleşmesiyle zaman içerisinde blog adını almıştır.

Blog sitelerinin portal, haber, forum sitelerinden ayıran en büyük özelliği kişinin kendi alanında duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmesidir. Portal ve forum sitelerinde duygularınızı ve düşüncelerinizi ifade ettiğinizde adminler tarafından silinebilir ve mesajlarınızda kısıtlamalar yaşayabilirsiniz. Buda sizin düşünce ve ifade özgürlüğünüzü kısıtlamış olur.

Kısacası blog sitesi açmak sizlere ifade özgürlüğü sağlamaktadır. Doğru kurgulanmış bir blog sitesi açarak sizlerde yazmak istediğiniz konular hakkında araştırmalarınızı ve düşüncelerinizi rahatlıkla ifade edebilirsiniz.


2. Blog Sayfası Açmanın Faydaları Nelerdir?

Blog sitesi kurmak sizlere yeni bir özgürlük alanı kazandırmaktadır. Uzmanlaştığınız yada tutku duyduğunuz konular hakkında içerik yazarak kendi haz duygunuzu yükseltebilir ve yazdığınız konu hakkında araştırma yapan insanlara doğru ve güvenilir bilgiler verebilirsiniz. Blog sitesi kurmak istiyor ancak hangi konular hakkında içerik üreteceğinizi bilmiyorsanız sizler için oluşturmuş olduğum “Metin Yazarlığı” içeriğini okuyabilirsiniz.

  1. Blog sitesi kurmak sizlere yeni bir özgürlük alanı kazandırır.
  2. Tutku duyduğunuz ya da uzmanlaştığınız konular hakkında içerik üreterek bilgilerinizi taze tutabilir ve çok daha yeni bilgiler edinebilirsiniz.
  3. Blog sayfanıza reklamlar alabilir ve kendinize ek bir kazanç kapısı sağlayabilirsiniz.
  4. İnternet ortamında bilinirliğiniz artar.
  5. İnternet teknolojileri hakkında daha fazla bilgi öğrenebilirsiniz.
  6. Boş zamanlarınızı blog yazarak verimli zamana dönüştürebilirsiniz.
  7. Zaman yönetimi konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.
  8. Hayal dünyanızı geliştirebilir ve zihninizin daha dinç kalmasını sağlayabilirsiniz.
  9. Blog sayfası kurmak sizi internet ortamında daha fazla sosyalleştirir.
  10. Blog yönetimi konusunda uzmanlaşabilir ve freelance olarak yeni iş olanaklarının kapısını açabilirsiniz.
  11. Metin yazarlığı konusunda kendinizi geliştirir ve içerik yazarı olarak freelance iş olanaklarına sahip olabilirsiniz.
  12. Görsel düzenleme tekniklerini öğrenebilirsiniz. (İyi bir içerik yazarı olmak istiyorsanız yazılarınızda paylaştığınız görselleri dikkat çekici bir hale getirmeniz gerekmektedir.)
  13. Google SEO optimizasyonu konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.
  14. Firmalar ile reklam anlaşmaları yapabilir, onların ürün ve hizmetlerini kendi blog sayfanızda paylaşarak aylık gelir elde edebilirsiniz.

3. Blog Sayfası Açmanın Maliyeti Ne Kadardır?

Ücretsiz bir blog sitesi kurmak için alacağınız hizmetler domain(alan adı) ve hosting(barınma) hizmetidir.

Domain (Alan Adı): Açmak istediğiniz blog sayfasının internetteki adı ve adresidir. Daha açıklayıcı olmak gerekirse www.benimsitem.com adında geçen “benimsitem” tabiri benim domainim yani alan adımdır.

Hosting: Bir web sitesinin sayfalarının, fotoğraflarının ve dokümanlarının barındırıldığı bilgisayara hosting denir. Yani web siteniz ile ilgili tüm herşey hosting adresinizde tutulmaktadır. Hosting serverları 24 saat kesintisiz çalışan bilgisayarlardır. Bu bilgisayarlar özel odalarda ve belirli sıcaklık ölçülerinde muhafaza edilirler.

Domain(alan adı) adresini nereden satın alabilirim?

Domain adresini internet hizmetleri sağlayan birçok firmadan alabilirsiniz. Domain adresi satın alımında Türkiye’de en çok tercih edilen şirketler ise; isimtescil.net, netdirekt.net, ihs.com.tr, natro.com, turhost.com gibi firmalardır.

Domain satın alma işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Domain(alan adı) adresinizi netdirekt.com.tr adresinden aldığınızı düşünerek hareket edelim.

  1. Alan Adı menüsünden “Alan Adı Kayıt” seçeneğine tıklıyoruz.
  2. Açılan sayfada almak istediğimiz alan adımızı giriyoruz. (Örnek: mecitegitim.com)
  3. Bu işlemin ardından almak istediğim alan adının daha önce başkaları tarafından alınıp, alınmadığının kontrolü gerçekleşiyor. Eğer domain adresiniz başkaları tarafından alınmadıysa blog sitesi açmak için alan adınızı alabilirsiniz.
  4. Almak istediğiniz alan adınız kimse tarafından alınmadıysa önümüze çıkan ekranda “.com “ adresindeki kutucuğa “Ekle” diyerek devam ediyoruz. Eğer “.net, .org” gibi seçenekleri de almak isterseniz yine “Ekle” butonuna basarak sepete ekleyebilirsiniz.

  5. Ekle butonuna bastıktan sonra “Ödeme” yazısına tıklıyoruz.
  6. Önümüze gelen ödeme ekranından “Devam Et” yazısına tıklayarak ödeme ekranına geliyoruz.
  7. “Ödeme Yap” butonuna tıklayarak ödememizi yapıyoruz. Böylelikle domain(alan adı) adresimizi satın almış oluyoruz.

Domain adınızı minimum 1 yıllık satın alabilirsiniz.

Hosting satın alma işlemi nasıl gerçekleştirilir?

  1. HOSTING menüsünden “PHP Web Hosting” seçeneğine tıklıyoruz.

  2. Önümüze gelen ekranda 4 farklı seçenek bulunmaktadır. “PHP SILVER” paketi fiyat/performans olarak en avantajlı paket olacaktır. Onun için “PHP SILVER” kutucuğunun altında yer alan “Hemen Satın Al!” butonuna tıklıyoruz.
  3. Açılan ekranda almak istediğimiz hosting paketini hangi domain adresinde kullanmak istediğimizi sormaktadır. Az önce satın alma işlemini gerçekleştirdiğimiz alan adımızın ismini kutucuğa yazıp “Kullan” butona tıklayarak devam ediyoruz.
  4. Açılan sayfada almak istediğimiz hosting paketine ek olarak eklemek istediğim başka hizmetlerin olup olmadığını sormaktadır. Bu kısımda herhangi bir işaretleme yapmadan “Devam Et” butonuna tıklıyoruz.
  5. Ekrana gelen “Sipariş Özeti” sayfasından “Ödeme Yap” butonuna basarak ödememizi gerçekleştiriyoruz.

Hosting paketinizi minimum 1 yıllık satın alabilirsiniz. Almış olduğunuz hosting ve domain hizmetlerine ek olarak SSL sertifikası da almayı unutmayınız. SSL sertifikası web sitenizin Google tarayıcılarında “Güvenli” ibareli gözükmesini sağlayacaktır. Buda hem Google sıralamalarında hem de web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar tarafından olumlu bir algı oluşturacaktır.


4. Blog Sayfası Nasıl Açılır?

Blog sayfası nasıl açılır diye internet ortamında arama yaptığınızda karşınıza birçok yazı ve seçenek çıkmaktadır. Ancak blog sayfası açmak sanılanın aksine ne çok zor nede çok kolaydır. Burada yapmanız gereken blog sayfanızı kurmadan önce mutlaka iyi bir araştırma yapmaktır.

Blog sitesi kurmak için ücretli ve ücretsiz seçenekler bulunmaktadır. Ben ilk olarak sizlere profesyonel ve ücretli bir blog sitesi nasıl kurulur bunu aktaracağım.

Ücretli Blog Sitesi Kurmak için ne yapmam gerekiyor?

Ücretli blog sitesi kurmak sizlere ücretsiz sitelere nazaran daha profesyonel bir görünüm kazandıracaktır. Ücretli blog sitesi kurmak için birkaç alternatifiniz bulunmaktadır. Bunlar;

  1. WordPress blog sitesi kurmak
  2. PHP blog sitesi kurmak
  3. ASP blog sitesi kurmak

Yukarıda yer alan maddelere baktığımda en iyi avantaj sağlayacak olan seçenek WordPress blog sitesidir. PHP ve ASP birer yazılım kodlama dilleridir. WordPress’de PHP alt yapısını kullanan bir açık yazılım kaynak kodlu web yazılımıdır. Açık yazılım kaynak kodlu demek siteyi oluşturan yazılım kodlarının açık bir şekilde geliştiricilere sunulmasıdır. Web geliştiricileri ise bu sayede hazır olan yazılım üzerine kendilerine özgü yeni yazılımlar ve tasarımlar geliştirebilmektedirler. Daha iyi bir örnek vermek gerekirse; WordPress size bir arazi ve inşaat malzemelerini veriyor. Siz sadece o malzemeler ile kendinize özgü yeni yapılar geliştirebiliyorsunuz. Ancak PHP ve ASP dillerinde araziyi ve malzemeleri de yine kendiniz bulmanız gerekiyor. Yani WordPress bana sitemin temelini ve malzemelerini ücretsiz bir şekilde önüme sunuyor. Buda bana ciddi bir avantaj kazandırıyor.

WordPress Blog Sitesi Kurmak İçin Ne Yapmam Gerekiyor?

WordPress blog sitesi kurmak için çok büyük bir teknik bilgi bilmenize gerek yoktur. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı hususlar elbette bulunmaktadır. Şimdi wordpress bir blog sitesi nasıl kurulur bunu aşama aşama listeleyelim.

  1. Öncelikle wordpress yazılım alt yapımı indirmem gerekiyor. Bunun için https://tr.wordpress.org/ adresine giriş yapıyoruz. Giriş yaptıktan sonra sayfanın en altında yer alan “WordPress’i Edinin” butonuna tıklayıp indirme işlemini başlatıyoruz.

  2. İndirdiğimiz WordPress dosyasını satın almış olduğum Hosting Paketinin içeriğine aktarmam gerekiyor. Bunun için 2 yol bulunmaktadır.

FTP, dosya aktarım iletişim kuralıdır. Yani ben kurmak istediğim bir siteyi ya da kurulu bir siteye görselleri ve ekstra yazılım dosyalarını FTP programı aracılığıyla yükleyebilirim. Bunun için en çok kullanılan FTP programı olan FileZilla programını indiriyorum. Programı indirdikten sonra programı çalıştırıyoruz. Programı açtığımda kendi hosting paketime bağlanmam için bana bazı bilgiler sormaktadır. Bunlar; Sunucu, Kullanıcı Adı, Parola ve Kapı Numarasıdır.

Blog sitesi kurmak için gerekli olan hosting bilgilerimi ise iki şekilde öğrenebilirim.

1. Hosting Kullanıcı Arayüzü İle Bilgilerimi Öğrenme

2. Hosting Satın Alma İşlemi Sırasında Gelen Mail Bildirimi İle Öğrenme

Satın alma işlemini gerçekleştirdiğiniz hosting paketiniz ile ilgili netdirekt.com.tr adresinden sizlere bir bilgilendirici mail iletilecektir. Bu mail üzerinden blog sitesi açmak için gerekli olan FTP bilgilerinizi bulabilirsiniz.

Kullanıcı bilgilerini öğrenip FTP programı ile hosting alanımıza giriş yaptıktan sonra karşımıza aşağıda yer alan ekran gelecektir. Bu ekranda;

WordPress blog sitesi kurmak istediğinizde sizlerden Veritabanı bilgileri istenecektir. Lütfen gözünüz korkmasın, veritabanı oluşturmak çok ama çok basit bir işlemdir.

WordPress blog sitesi kurmak için işlemlere devam ediyoruz.

2. Kullanıcı arayüzü ile dosyaları aktarıp blog sitesi kurmak

FTP ile blog sitesi kurmak sizleri zorluyor ise daha kolay bir yöntem olan yönetim hesabınız üzerinden de blog sitenizi kurabilirsiniz.

Buraya kadar olan kısım wordpress blog sitemizin alt yapısını kurmak içindir. Şimdi blog sitemizde kullanacağımız temaları nereden bulabiliriz ve bunların kurumlarını nasıl yapabiliriz, bunu inceleyelim.

WordPress blog sitesi kurmak gözünüzü asla korkutmasın. Eğer teknik terim ve tabirlere alışkın değilseniz kurulumu yapmak sizleri biraz zorlayabilir. Ancak bu aşamaları doğru bir şekilde gerçekleştirirseniz blog sitesi nasıl açılır diye merak eden arkadaşlarınıza ve dostlarına daha sonra yardımcı olabilir ve böylelikle blog sitesi kurma konusunda tecrübe edinebilirsiniz.

WordPress Blog Sitesi Kurmak İçin Temaları Nereden Bulabilirim?

WordPress kendi bünyesinde ücretsiz temalar sunmaktadır. Ancak biz bu yazıda ücretli wordpress blog sitesi kurmayı anlatacağımız için ücretli temaları nereden bulabilirsiniz ondan bahsetmek istiyorum.

WordPress temaları konusunda dünyanın en iyi online tema satış merkezi Envato Market’tir. Kendimize uygun ve popüler temaları themeforest.net adresinden bulabiliriz.

Ücretli Blog Site Teması Satın Almak İçin;

  1. themeforest.net adresine giriş yapıyoruz.
  2. Üst menüde yer alan WordPress yazısına tıklıyoruz.

  3. Blog/Magazine seçeneğine tıklıyoruz.
  4. Önümüze gelen pencerede popüler olan ücretli blog temaları görüntülenmektedir. Artık burada blog temalarını inceleyerek kendime en uygun temayı seçip, satın almayı gerçekleştirip kendime özgür blog sayfasını oluşturabilirim.

Ücretli WordPress Blog Teması Nasıl Kurulur?

Her ücretli temanın kendine ait özel kurulum ayarları ve videoları mutlaka bulunmaktadır. Satın almış olduğunuz temanın nasıl kurulduğunu merak ediyorsanız internet üzerinden satın almış olduğunuz temanın ismini yazarak arama yapabilir, böylelikle temanızın eğitim videolarına ulaşabilirsiniz.


5. Ücretsiz blog sayfası nasıl açılır?

Ücretsiz blog sayfası açmak için birçok farklı alternatif bulunmaktadır. Bu alternatiflerden sizlere en uygun olanı hangi ise o platformu tercih edebilirsiniz.

1. Ücretsiz Blogger veya Blogspot blog sayfası nasıl açılır?

Bu işlemleri tamamladıktan sonra blog sayfam artık kullanıma hazırdır. Blogger blog sayfam ile ilgili diğer detaylı ayarları internet ortamında araştırarak öğrenebilir ve blog hesabınızı kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

2. Ücretsiz WordPress blog sayfası nasıl açılır?

Ücretli wordpress blog sitesi kurmak için gerekli olan aşamaları yukarıda detaylıca anlatmıştım. Ancak wordpress blog hesabınızı ücretsiz bir şekilde kurmak istiyorsanız tema satın alma işlemi yapmanıza gerek yoktur. WordPress sayfanızı oluşturduktan sonra;

3. Ücretsiz Tumblr blog sayfası nasıl açılır?

Tumblr, 444 milyon mikroblog sayfası ile dünya çapında tanınmış bir sosyal ağ ve blog sayfasıdır. Tumblr ülkemizde de oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Tumblr hesabınız üzerinden blog yazmanız ve yayınlamanız için tek yapmanız gereken ise bir kullanıcı hesabı açmaktır. Bunun için;

Ücretsiz bir tumblr hesabı açmanız için yapmanız gereken bu kadardır. Artık Tumblr üzerinden içeriklerinizi yayınlamaya başlayabilirsiniz.

4. Ücretsiz Medium blog sayfası nasıl açılır?

Medium, Twitter kurucularından olan Evan Williams ve Biz Stone tarafından 2012 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren dünya çapında blog yazarları tarafından sıkça kullanılan siteler arasına girmiştir. Ücretsiz bir medium blog sayfası kurmak için yapmanız gerekenler ise;

5. Ücretsiz Blogcu blog sayfası nasıl açılır?

Blogcu.com ücretsiz Türkçe blog servisidir.

Not: Blogcu.com şuan için yeni kayıtları durdurmuştur. Siteyi aktif bir şekilde takip ederek “yeni kayıt” sezonu açıldığı anda üye olabilirsiniz.


6. Ücretsiz blog sayfası açmak için gerekli olan hizmetler nelerdir?

Ücetsiz bir blog sayfası kurmak bazen yanlış anlaşılabilmektedir. Onun için ücretsiz kelimesini sizler için biraz daha açmak istedim.

Ücretsiz bir blog sayfası kurmak istiyorsanız domain ve hosting ücretlerine para vermeden yukarıda bahsi geçen online platformlar aracılığı ile kurabilirsiniz. Ancak bu online platformlarda içeriklerinizi yayınlamak için kullandığınız alanın ismi www.siteismim.onlineplatformismi.com olarak gözükecektir. Daha sade anlatmak gerekirse www.siteismim.blogger.com olarak bir site alan adım olacaktır.

Burada dikkat etmemiz gereken ise; ilgili online platformun birgün hizmetlerine son vermesi durumunda yazılarım ve emeklerim boşa gidebilir. Bunun için kendinize ait bir domain(alan adı) ismi ile hosting adresinizin mutlaka olması gerekmektedir.

Domain ve hosting ücretlerine yapacağınız küçük bir ödeme ile kendinize ücretsiz bir blog sayfası kurabilirsiniz. Bunu nasıl yapabileceğinizi yukarıda detaylıca anlatmıştım.

Kısacası ücretsiz bir blog sayfası kurmak için gerekli olan hizmetler; hosting ve domain(alan adı) adresidir. Bu iki hizmeti satın aldıktan sonra kendime ücretsiz bir blog hesabı açabilirim.


7. Kişisel Blog sayfasından para nasıl kazanılır?

Kişisel blog sayfanız üzerinden para kazanmak için iki yöntem bulunmaktadır. Bunlar;

Google Adsense Reklamları ile nasıl para kazanılır?

Google adwords hesabı, reklam veren işletmelerin reklamlarını hem Google hem de web sitelerinde potansiyel hedef kitlelere sunmaktadır. Eğer Google adsense hesabınızı kişisel blog sitenize tanımlarsanız sitenizde yer alan her Google reklamı için hem tıklama başına hem de bin gösterim başına ücret alabilirsiniz. Bunun içi tek yapmanız gereken doğru ve kaliteli içerikler üreterek Google arama hacminizi genişletmektir. Google arama hacmini genişlettikten sonra Google adsense hesabına kayıt olarak sitenizde Google reklamlarını gösterebilirsiniz.

Google adsense hesabına kayıt olmak için; https://www.google.com/intl/tr_tr/adsense/start/ web sitesine giriş yapıp, gerekli kullanıcı kaydı talimatlarını uygulamanız gerekmektedir.

Web Siteniz üzerinden içerik ve banner reklamları ile para kazanma

Eğer web siteniz iyi bir ziyaretçi grafiğine sahip ise sitenizin belirli bölümlerinde banner alanları oluşturabilir ve bu banner alanlarına reklamlar alabilirsiniz. Blog sayfanız içinde banner reklamlarınızdan alacağınız aylık yada yıllık ücret sitenizin ziyaretçi sayısına göre değişiklik gösterecektir. Bunun için reklam anlaşması yapmadan önce blog sayfanızın muhtemel büyüme potansiyelini hesaba katarak uygun bir bütçe hazırlayınız.

Ayrıca oluşturduğunuz içeriklerin içinde reklam vermek isteyen kurumun yada kişilerin tanıtımlarını yaparak da para kazanabilirsiniz. Ya da bir kurumu/hizmeti anlatan içeriği kendi blog sayfanızda paylaşarak da yine kişisel web sayfanız üzerinden para kazanabilirsiniz.


8. Blog Sayfası açmak isteyen insanlar için öneriler nelerdir?

  1. Sevdiğiniz ve tutku duyduğunuz konulara odaklanın
  2. İstikrarlı ve planlı hareket edin
  3. Blog sayfanızın muhtemel rakiplerini belirleyin ve o sayfaları çok iyi analiz edin
  4. İçerik hazırlamadan önce mutlaka çok iyi bir araştırma yapın (Blog yazarlığı konusunda daha önce hazırlamış olduğum eğitime “Blog İçerik Yazarlığı” yazısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.)
  5. SEO ve SERP konularını araştırın
  6. Google arama motoru robotlarının çalışma mantığını öğrenin
  7. Google Analiytcs hesabını aktif şekilde kullanıp ziyaretçilerinizin davranışlarını inceleyin
  8. Google Webmaster Tools hesabını kullanmayı iyi derecede öğrenin. Böylelikle sitenizin performansını ölçümleyebilir ve uyumluluk hatalarını kısa sürede düzeltebilirsiniz.
  9. Ücretli bir blog sitesi açmak istiyorsanız mutlaka lisanslı tema satın alın. Crackli yada güvenilir olmayan siteler üzerinden tema satın almayınız.
  10. Viral içerikler üretme konusunda yeteneklerinizi geliştirin
  11. Etkili içerik üretimi ve içerik yönetimi konularında ekstra dersler alın
  12. Sosyal medya kanallarını aktif şekilde kullanın.
  13. Blogger çevrenizi geliştirin
  14. Etkinliklere ve seminerlere katılım sağlayarak sosyal ağınızı kuvvetlendirin
  15. Blog sayfanız için bir logo tasarımı yaptırın
  16. Blog sayfanıza yeterli zamanı ayırın
  17. SSL sertifikası gibi önemli konuları es geçmeyin
  18. Gereksiz backlink tanımlamalarından kaçının
  19. Dofollow ve nofollow arasındaki farkı iyi şekilde kavrayın
  20. Sitenizde misafir yazarlık yapmayan isteyen yazarların birkaç yazısını mutlaka okuyun

Blog sitesi kurmak isteyen ilgililere verebileceğim tavsiyeler bunlardır. Bunların dışında kalan diğer aksiyonları da zaman içerisinde kendiniz deneyimleyip tecrübe edinebilirsiniz.


9. Blog Sayfası açtıktan sonra sayfamı nasıl büyütebilirim?

Blog sayfası kurmak sizin maksimum 2 ya da 3 saatini alacaktır. Ancak sitenizde yayımlayacağınız içerikleri hazırlamak ise belki günlerinizi alabilir. Bunun için blog sayfasını açtıktan sonra etkili içerikleri bulup sayfanızda yayınlamanız gerekmektedir. Bu konu ile ilgili daha önce hazırlamış olduğum “İçerik yazarlığı” eğitimimi inceleyebilir ve blog sayfanız için en iyi içeriği nasıl bulabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Blog sayfası nasıl açılır üzerine hazırlamış olduğum eğitim içeriği hakkında sorularınız var ise aşağıda yer alan yorum kısmından sorabilirsiniz. Daha önce hazırlamış olduğum “En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları” yazımı okuyabilir, blog sayfanız içerisinde kullanmak istediğiniz görsellerinizi düzenleyebilirsiniz.


Blog sayfası nasıl açılır hakkında hazırlamış olduğum bu yazı aslında #evdekal projesine destek olmak için hazırlanmıştır. #Evdekal projesi kapsamında “Eğitimsiz Kimse Kalmasın!” diyerek insanlara ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır. Rotamhikaye sayfasının asıl konsepti seyahat ve kamp odaklı içeriklerle paylaşımlar olduğunu hatırlatmak ister, instagram ile ilgili sorularınız var ise yorumlarda belirtmenizi rica ederim.

Yazı Özeti
Konu
Blog Sayfası Nasıl Açılır? » Sıfırdan İleri Seviye Blog Sayfası Kurma
Açıklama
Blog sayfası nasıl açılır diye merak edenler için hazırladığım bu eğitim içerisinde; ücretli blog sitesi kurma, ücretsiz blog sitesi kurma ve daha bir çok bilgi yer almaktadır.
Yazar
Yayıncı Adı
Rotamhikaye
Yayıncı Logo